Ползи и ефектът от сауните

  • отстранява токсините, тежките метали и увреждащи вещества
  • убива умората, изпълва с кислород и енергия
  • използването и няколко пъти седмично намалява кръвното налягане
  • спомага за добър сън
  • създава ефект на кардио тренировка
  • прави кожата хубава и гладка, придава и младежки вид
  • изгаря калории и спомага за редукция на теглото (600 калории/30 мин)
  • чувствително облекчава болката
  • подобрява циркулацията на кръвта, сърдечно-съдовата и нервната система

Облекчаване на болки в кръста

Естествен начин за облекчаване на болки в кръста. При редовна употреба на сауната болката в кръста се усеща по-малко.

Отстраняване на вредни вещества

Инфрачервената сауна стимулира потните жлези и по естествен начин отстранява от тялото ви вещества като натрий, алкохол, никотин и тежки метали.

Премахва умората и възстановява енергията

След посещение на сауна толината на тялото се увеличава, кръвоносните съдове се разширяват, което стимулира кръвообращението и има благоприятен ефект върху функционирането на органите ви.

Премахва стреса

Сауната ви позволява да се отпуснете и да спите по-добре. Вашият сън може да се подобри значително.

Ефект на упражнения

Престоя в сауната изисква повече усилия за сърцето ви и е води до изпотяване. Ефектът е близък до ефекта от спортни дейности. Идеално ако не разполагате с време за упражнения или имате контузия. Сравнителна таблица:

УпражнениеИзгорени калории
Инфрачервена сауна, 30 мин.600 кал.
Гребане, 30 мин.> 600 кал.
Джогинг, 30 мин.300 кал.
Тенис, бърза игра265 кал.

Подобрява кожата

Интензивното потене в сауната предизвиква отстраняване на мъртви клетки и замърсявания от кожата. Кожата ви остава блестяща и идеално чиста. Доказан ефект при акне, екзема, бръчки, псориазис и др.

Изгаряне на калории и тегло

Изгарянето на мазнините е един от най-ефективните начини за отслабване. Излишната мазнина и влага от тялото ви може да бъде отстранена чрез изгаряне. Мазнината и влагата от тялото се отделя под формата на пот. За 30 минути в сауната може да изгубите 600 калории.

Значително облекчаване на болката

Сауната спомага за разширяване на кръвоносните съдове, като облекчение и изцеление на болка в мускулите. Подобрената циркулация също помага за премахване на метаболитните остатъци и подобрява притока на кислород към мускулите, така че да се възстанови по-бързо. Инфрачервената сауна облекчава симптомите при ревматични заболявания, болки и скованост в резултат от остаряване на организма.

Подобрява кръвообращението

Сауната увеличава циркулацията на кръвта и усвояването на кислород в кръвта. За хора в напреднала възраст и деца се препоръчва по кратък престой и по-ниска температура. Инфрачервената сауна помага на хората които не могат или не правят физически упражнения да постигнат ефекта на кардио тренировките. Подходяща за хора с високо кръвно налягане.